Ugrabite do 35-55% OFF Rasprodaja opremeIP OpremaTurboHD * Ograniceno vrijeme.

Razumijevanje IP66 i IP67 zaštite kod video nadzora

Kada birate sigurnosne kamere za svoj dom ili posao, jedan od najvažnijih faktora koje trebate uzeti u obzir je stupanj zaštite uređaja. Ovo je posebno važno za kamere koje će biti postavljene vani, gdje će biti izložene vremenskim uvjetima i prašini. U ovom članku objasnit ćemo što znače oznake IP66 i IP67, i kako one utječu na vaš izbor video nadzornih kamera.

Što je IP zaštita?

IP (Ingress Protection) je standard koji definira stupanj zaštite koji uređaj nudi protiv prodora čvrstih čestica (poput prašine) i tekućina. Oznaka IP obično je praćena s dva broja: prvi broj se odnosi na zaštitu od čvrstih čestica, a drugi broj se odnosi na zaštitu od tekućina.

IP66 zaštita

Kada se kaže da je sigurnosna kamera ocijenjena kao IP66, to znači da nudi visoku razinu zaštite.

Prvi broj, 6, je najviši stupanj zaštite od čvrstih čestica i znači da je kamera potpuno zaštićena od prašine.

Drugi broj, 6, znači da je kamera zaštićena od snažnih mlazova vode iz bilo kojeg smjera. To znači da IP66 kamere mogu izdržati teške vremenske uvjete, poput kiše i snijega.

IP67 zaštita

IP67 ocijenjene kamere nude još višu razinu zaštite od vode.

Kao i kod IP66, prvi broj, 6, znači da je kamera potpuno zaštićena od prašine.

Drugi broj, 7, znači da je kamera zaštićena od privremenog uranjanja u vodu do dubine od 1 metra do 30 minuta. Ovo čini IP67 kamere pogodnim za mjesta koja mogu biti povremeno potopljena, poput podruma ili garaža.

Kako odabrati pravu zaštitu?

Odabir između IP66 i IP67 ovisi o uvjetima u kojima će kamera biti postavljena. Ako je vaša kamera izložena samo kiši i snijegu, IP66 bi trebala biti dovoljna. Ako postoji mogućnost da kamera bude povremeno potopljena u vodu, možda ćete htjeti razmisliti o IP67 zaštiti.

U svakom slučaju, važno je odabrati kamere s odgovarajućim stupnjem zaštite kako bi osigurali dugotrajnu i pouzdanu sigurnost.


Nadam se da ovaj članak pomaže u razumijevanju važnosti IP zaštite u kontekstu video nadzornih sustava. Za dodatne informacije o izboru prave opreme za video nadzor, slobodno se obratite našem timu stručnjaka.

Mile Brkanovic

Urednik

Related Products