Ugrabite do 35-55% OFF Rasprodaja opremeIP OpremaTurboHD * Ograniceno vrijeme.

Razumijevanje BLC u Kontekstu Video Nadzora

BLC, što je skraćenica za Back Light Compensation (kompensacija pozadinskog osvjetljenja), je značajka koju nalazimo u mnogim sigurnosnim kamerama. Ova funkcija koristi se za poboljšanje siluete objekta koji se nalazi ispred svijetle svjetlosti. Evo dubljeg objašnjenja BLC-a i primjera njegove primjene u kontekstu video nadzora.

Što je BLC?

Kada se objekt nalazi između kamere i svijetlog izvora svjetlosti, kao što je sunce ili reflektor, kamera može snimiti objekt kao tamnu siluetu, dok je pozadina preosvijetljena. Ovo je zato što kamera pokušava automatski izbalansirati izlaganje slike tako da su sve boje pravilno zastupljene. Kada je pozadina mnogo svjetlija od objekta, kamera može pogrešno izbalansirati sliku, što rezultira siluetom.

BLC je značajka koja pomaže u rješavanju ovog problema. Kada je BLC aktiviran, kamera će prilagoditi izlaganje tako da se fokusira na središnji dio slike, umjesto da pokušava izbalansirati cijelu sliku. Ovo može rezultirati s time da su detalji na silueti objekta vidljivi, dok je pozadina i dalje preosvijetljena.

Primjena BLC-a

Primjer primjene BLC-a može biti u situaciji kada imate sigurnosnu kameru koja je usmjerena prema ulaznim vratima vaše zgrade. Kada sunce sja izravno na vrata, kamera može snimiti osobu koja ulazi kao tamnu siluetu.

Kada aktivirate BLC na kameri, ona će prilagoditi izlaganje tako da se fokusira na središnji dio slike, tj. na vrata. Kao rezultat toga, osoba koja ulazi u zgradu će biti vidljiva na snimci, iako je pozadina (nebo i sunce) i dalje preosvijetljena.

Zaključak

BLC je korisna značajka koja može poboljšati kvalitetu snimaka vaše sigurnosne kamere u određenim uvjetima osvjetljenja. Bez obzira koristite li IP ili analogne kamere, važno je razumjeti kako funkcije poput BLC-a mogu poboljšati učinkovitost vašeg sustava video nadzora.

Mile Brkanovic

Urednik