Ugrabite do 35-55% OFF Rasprodaja opremeIP OpremaTurboHD * Ograniceno vrijeme.

Poc - Napajanje kroz Koaksijalnu Tehnologiju

Poc - Napajanje kroz Koaksijalnu Tehnologiju

Hikvision PoC (Napajanje preko Koaksijala) predstavlja inovativnu tehnologiju koja omogućava simultani prijenos video signala i električne energije koristeći jedinstveni koaksijalni kabel. Ova integracija ne samo da optimizira infrastrukturne zahtjeve, već i znatno smanjuje vremensku i financijsku investiciju tijekom instalacije.

U svijetu bez PoC tehnologije, standardna kamera zahtijeva odvojene kablove za napajanje i transmisiju signala. No, s uvođenjem PoC tehnologije, taj se postupak svodi na jedan kabel, pojednostavljena je instalacija i smanjuju se troškovi opreme.

Radna načela PoC tehnologije:

PoC tehnologija, po svom radnom principu, slična je PoE (Power over Ethernet) tehnologiji kod IP uređaja. Uređaj za snimanje, poznat kao DVR (Digital Video Recorder), opremljen je s PoC priključcima. Kamere se lako povezuju s ovim priključcima korištenjem standardnog RG59 koaksijalnog kabla. Nakon kratkog perioda inicijalizacije (približno 30 sekundi), kamera postaje operativna i započinje s prijenosom video sadržaja. Jedna od dodatnih prednosti je i integrirana podrška za PTZ (Pan-Tilt-Zoom) komande preko istog kabla, pružajući korisnicima napredne funkcije kontrole kamere.

Ilustracija Povezivanja:

Za vizualnu ilustraciju, kada se model kamere DS-2CE56D8T-IT3E povezuje s DVR modelom DS-7204HQHI-K1/P kroz 90-metarski koaksijalni kabel, koristi se standardni koaksijalni kabel s PoC podrškom.

Standardizacijski Okviri:

Kada govorimo o energetskoj potrošnji, PoC tehnologija razlikuje se kroz dva prepoznatljiva standarda:

  1. PoC.AF – pogodno za kamere s energetskom potrošnjom do 6W.
  2. PoC.AT – namijenjeno kamerama s potrošnjom do 10W.

Određivanje Udaljenosti:

Specifikacije udaljenosti za PoC su ključne za optimalnu instalaciju. Detaljne tablice s tim informacijama pružaju tehničke smjernice za postavljanje sistema.

Identifikacija Modela:

Za prepoznavanje uređaja koji podržavaju PoC, koriste se specifične oznake u nazivima modela. Na primjer, snimači će imati sufiks "/P", dok će se kod kamera koristiti oznake poput "D0T" ili "E".

Sljedeća tablica prikazuje maksimalni broj PoC kamera koje se mogu priključiti na PoC snimače:

Kompatibilnost i Preporuke:

Važno je pažljivo odabrati kompatibilne kamere:

  • Hikvision PoC kamere - idealan izbor. Moguće je koristiti ih s konvencionalnim snimačima, ali će tada zahtijevati dodatno napajanje.
  • Hikvision kamere bez PoC podrške - podržano uz eksterno napajanje.
  • Kamere drugih proizvođača s PoC - nisu kompatibilne.
  • Kamere drugih proizvođača bez PoC-a - upotreba nije preporučljiva s Hikvision PoC DVR-om.

U situacijama gdje kamera ne podržava PoC, savjetuje se deaktivacija PoC funkcije za specifični port. Konfiguracija se može prilagoditi putem grafičkog sučelja snimača, pod opcijom Camera > Analog > PoC Status.

Za odabir najoptimalnije opreme, ne oklijevajte se obratiti našem stručnom timu. U našem webshopu nudimo bogat asortiman Hikvision PoC opreme i mnogih drugih proizvoda. S godinama iskustva i stručnosti, jamčimo kvalitetu i profesionalnost u svakom koraku vašeg odabira. Posjetite naš webshop i uvjerite se u široku ponudu!

Mile Brkanovic

Urednik