Ugrabite do 35-55% OFF Rasprodaja opremeIP OpremaTurboHD * Ograniceno vrijeme.

HikVision Alarm Ulazi na Snimaču i Konfiguracija snimanja kroz videonadzor pri uključivanju i isključivanju alarmnog sistema

HikVision Alarm Ulazi na Snimaču i Konfiguracija snimanja kroz videonadzor pri uključivanju i isključivanju alarmnog sistema

Uvod

Alarmni ulazi na HikVision snimačima predstavljaju jedan od najvažnijih aspekata modernog video nadzornog sustava. Ovi ulazi omogućuju povezivanje različitih vrsta senzora i alarma s vašim snimačem, pružajući dodatni sloj sigurnosti i funkcionalnosti. U ovom članku razmotrit ćemo što su to alarmni ulazi, kako se mogu koristiti i zašto su neophodni za sveobuhvatni sigurnosni sustav.

Što su Alarmni Ulazi?

Alarmni ulazi su fizički portovi na HikVision snimačima koji omogućuju povezivanje vanjskih uređaja, kao što su senzori pokreta, magnetni senzori za vrata i prozore, dimni detektori i drugi tipovi alarma. Ovi ulazi omogućuju snimaču da primi signal od spoljnog uređaja i preduzme određene akcije, kao što su snimanje, slanje obavijesti ili aktiviranje sirene.

Zašto su Alarmni Ulazi Važni?

Višeslojna Sigurnost

Povezivanjem različitih senzora i alarma s vašim HikVision snimačem, možete stvoriti višeslojni sigurnosni sustav koji je mnogo efikasniji od samostalnog video nadzora.

Automatizacija i Inteligencija

Alarmni ulazi omogućuju automatizaciju različitih funkcija. Na primjer, ako se detektira dim, snimač može automatski pokrenuti snimanje, poslati obavijest i aktivirati alarm.

Fleksibilnost i Prilagodljivost

S obzirom na različite tipove uređaja koji se mogu povezati, alarmni ulazi pružaju veliku fleksibilnost i mogućnost prilagodbe sustava specifičnim potrebama i uvjetima.

Primjeri Korištenja

  1. Detekcija Provala: Magnetni senzori na vratima i prozorima mogu se povezati s alarmnim ulazima kako bi se odmah započelo snimanje u slučaju provale.

  2. Sigurnost od Požara: Povezivanjem dimnih detektora s alarmnim ulazima, sustav može odmah reagirati na potencijalnu opasnost od požara.

  3. Kontrola Pristupa: Senzori pokreta mogu se koristiti za nadzor određenih zona i slanje obavijesti ako neovlaštene osobe uđu u prostor.

  4. Energetska Efikasnost: Povezivanjem termostata ili senzora temperature, snimač može kontrolirati klima uređaje, štedeći energiju.

Primjena na HikVision Snimacu

Osnovne postavke

Prvi korak u ovom postupku je konfiguracija kamera za snimanje temeljeno na alarmnim događajima.

Metoda povezivanja

U sljedećem kartici pod nazivom "Linkage Method", povežite odabrani alarmni događaj s odgovarajućim alarmnim izlazom (Output). Također, odredite koje će kamere biti aktivirane tim izlazom. U našem slučaju, cilj je da kamera broj 3 započne snimanje čim se aktivira određeni ulaz (input) i prestane snimati kada se ulaz deaktivira.

Postavke na alarmnoj centrali

Na alarmnoj centrali, PGM izlaz treba biti programiran kao "System Armed status".

Povezivanje i aktivacija

Nakon što je snimanje temeljeno na alarmnim događajima postavljeno, s alarmne centrale spojite PGM na ulaz 1 na video snimaču. Zatim, u sekciji "EVENT"/"BASIC EVENT", aktivirajte odabrani ulaz i postavite vrstu kontakta (u našem slučaju NO - Normally Open).

Dodatne opcije

U opciji "Alarm input No.", odaberite željeni ulaz na video snimaču (ulaz na koji je spojen izlaz s alarmne centrale). Nakon toga, omogućite opciju "Enable alarm input Handling".


Zaključak

Alarmni ulazi na HikVision snimačima pružaju dodatnu razinu sigurnosti i funkcionalnosti, omogućujući vam da maksimalno iskoristite svoj video nadzorni sustav. Od detekcije provale do energetske efikasnosti, mogućnosti su gotovo neograničene.

Za stručnu pomoć u postavljanju i optimizaciji vašeg HikVision video nadzornog sustava s alarmnim ulazima, slobodno se obratite našem timu stručnjaka.

Mile Brkanovic

Urednik